Örökmozgó Filmmúzeum a Premier Kultcaféban

Mai napon, 2016. április 1-jén a Premier Kultcaféban (Budapest VIII. kerület Üllői út 2-4), az egykori Vörösmarty mozi helyén, megnyílik az Örökmozgó Filmmúzeum moziterem.

“A 46 férőhelyes, digitális és analóg technikával felszerelt vetítőterem áprilistól minden nap legalább két előadással várja a magyar és az egyetemes filmtörténet iránt érdeklődőket, illetve mindazokat, akik a megszokottól eltérő, de tartalmas és szórakoztató filmélményre vágynak. Az Örökmozgó újraindulása egyúttal azt is jelenti, hogy Budapestnek ismét van olyan műsorrendi vetítőhelye, ahol szinte minden nap valódi filmről, azaz celluloid szalagról lehet filmet nézni.  Az előadások különlegességét növeli, hogy a filmek tematikus hónapok és napi altémák keretében kerülnek műsorra.”

forrás: mandarchiv.hu

PROGRAM:
17:00 Törőcsik Mari megnyitó beszéde – Nagyterem
18.00 Déryné, hol van? című film vetítése – Kisterem és Nagyterem
20.00 Körhinta című film vetítése – Kisterem és Nagyterem

“A legelső mozis napon Törőcsik Mari legendás filmjeivel debütálunk, ezzel is kifejezve tiszteletünket és köszönetünket a művésznő felé, aki nélkül nem jöhetett volna létre a Premier Kultcafé.  A nyitónapon mindenki diákjeggyel nézheti meg a Déryné, hol van? és a Körhinta című filmeket. A két ikonikus alkotást egyszerre vetítjük a Premier Kultcafé kistermében (35 mm-es kópiáról) és a nagyteremben (projektorral).”

Facebook esemény: Megnyitó Örökmozgó Filmmúzeum – Töröcsik Mari est

A bejegyzés kategóriája: Mozitörténet
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *