Repertory cinema – Bem mozi ismét mozi!

Az idei év nagyon jól kezdődik, mert arról értesülhetünk, hogy egy korábban bezárt mozi ismét  35 mm-es technikával vetít filmeket! A minden mozist és a mozit-filmet szeretők szívét megdobogtató hír a BEM MOZI hivatalos facebook oldaláról (2015.12.28-i bejegyzés): 

“Akkor, induljunk!
2016 januárjában újraindul a filmvetítés a 108 éves Bem Moziban, méghozzá Magyarországon eddig nem létező formában: kult és klasszikus filmek mozijaként, azaz beindítjuk az ország első “repertory cinema”-ját.
A filmtörténet elmúlt évtizedeinek legjobb (vagy néha éppen a legrosszabb) popkult mozgóképeit vetítjük, mindezt eredeti nyelvű 35mm-es mozikópiákról (magyar felirattal, naná).
Úgyhogy szívesen látunk:
-Ha még nem láttad ezeket a filmeket moziban, mert túl fiatal vagy hozzá.
-Esetleg már láttad, mert már elég öreg vagy (ez van, bocs), de újra akarod élni a fiatalkori élményeket.
-Vagy egyszerűen csak unod már a digitális/3D/CGI dömpinget, és a jó öreg vetítőgép csendes zümmögésével hangszerelt mozis hangulatra vágysz.
-Netán csak véletlenül beestél a Bem Mozi kocsmájából a vetítőterembe.
Akárhogy is legyen, üdvözlünk a 35mm-es kultfilmek világában – üdvözlünk a Bem Moziban!
Csak nyomj egy lájkot ezen az oldalon és mindig képben leszel aktuális programjainkkal kapcsolatban!
Jövőbeni terveink közt szerepelnek éjféli filmek, “double feature” és trilógia vetítések vagy éppen tematikus mozimaratonok is, de indulásunk első hetét kezdjük azzal a filmmel, ami idén ünnepli bemutatásának 50. évfordulóját, és amit a köztudottan mindig visszafogott Quentin Tarantino nemes egyszerűséggel csak “minden idők legjobb filmjének” tart – azt’ ugye kik vagyunk mi ahhoz, hogy vitatkozni merjünk a Mesterrel?”

Az első film, amit  január 21-én 18 órai kezdéssel , 22-én 16 és 20 órai kezdéssel,  23-án 18 óra és 22 órai kezdéssel vetítenek a moziban, Sergio Leone A Jó, a Rossz és a Csúf  című filmje lesz.” 

BEM MOZI Facebook hivatalos oldal

A bejegyzés kategóriája: Hírek a budapesti moziparkról, Mozitörténet
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *